RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Колонна техніки, ешелон з пальним та авіація: яких ще втрат зазнають окупанти в Україні

Протиповітряна оборона Повітряних сил продовжує завдавати істотних втрат авіації окупантів, бронетехніці та живій силі противника.

Про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ.

Протягом доби, 26 лютого, окупанти втратили щонайменше 11 вертольотів різних типів, три винищувачі Су-30 СМ, два штурмовики Су-25 та ще один військово-транспортний Іл-76 МД із десантом окупантів.

Ворожу техніку знищували винищувачі Су-27, бойові розрахунки зенітних ракетних комплексів С-300 та Бук М-1.

Фронтовий бомбардувальник українських повітряних сил Су-24М одним заходом розгромив колону з 20 одиниць військової техніки.

Блискуче відпрацював екіпаж безпілотного авіаційного комплексу "Байрактар" ТВ-2, який знищив цілий залізничний ешелон із пально-мастильними матеріалами.

Як повідомляє Міністерство оборони, на станцію Низківка під Корюківкою Чернігівської області прийшов ешелон із соляркою для колон російських окупантів, що наступали з напрямку Чернігів – Суми.

Місцеві жителі надали цю інформацію ЗСУ. По станції відпрацювали наші артилеристи та підірвали ешелон із більш ніж 3000 палива для армії окупантів. Очевидці повідомляли, що на місці станції було море вогню.

Оскільки шляхи у бік РФ розібрано і швидко їх не відновлять, ЗСУ фактично зупинили просування противника до Києва зі сходу. Залишилося знищити Гостомельське угруповання противника і агресор буде відкинуто від столиці.

Нагадаємо, на добу раніше, 25 лютого, у Василькові під Києвом ППО знищила російський Іл-76 з десантом.