RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Чому Зеленський відмовився від переговорів із Росією: названо причину

Прес-секретар президента Сергій Никифоров спростував інформацію про відмову України у веденні переговорів з Росією у Білорусі – Зеленський готовий спілкуватися з Путіним, проте лише на нейтральній території і без цинічних умов.

Про це прес-секретар написав на своїй Facebook-сторінці.

Никифоров відзначив, що президент України збирався на зустріч, проте в Росії раптово заявили, що однією із вимог перемовин є складання зброї української армії.

“Шановні колеги, ми так само почули заяви про те, що російська делегація прибула до Гомеля на переговори. Маю заявити, що представників України там не буде. Такий формат справді обговорювався. Але в останній момент перемовники РФ висунули вимогу, що українська армія повинна спершу скласти зброю. На це негайно отримали пропозицію вирушити за “русским военным кораблем””, - йдеться у повідомленні.

Спікер зауважив, що будь-які заяви і рішення, попри все, демонстративно їхати до Гомеля - є лише інформаційним тиском і спробою перекласти відповідальність за зрив на Україну.

“Це неправда. Україна готова до перемовин, але не готова вислуховувати будь-які попередні умови. Це стосується і місця проведення. Ми не можемо їхати до Білорусі, з території якої до наших міст прямують літаки та ракети. Так само у питаннях безпеки нашої делегації ми вимушені були б покладатися на гарантії сторони, яка приймає. З огляду на попередні події такі гарантії вартують дуже мало”, - написав він.

Крім цього, Никифоров наголосив, що позиція України залишається незмінною.

“Позиція України залишається незмінною. Ми готові зустрічатися у будь-якому нейтральному місці: Баку, Стамбулі, Варшаві, Відні… Продовжіть самі. Ми й надалі запрошуємо Росію якнайшвидше сісти за стіл переговорів і вберегти життя своїх військових. Кожен день зволікання вартуватиме РФ непоправними людськими та економічними втратами”, - резюмував прес-секретар українського президента.

Раніше ми писали, що Зеленський звернувся до білорусів через війну в Україні.