RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Обстріл Запорізької АЕС: Зеленський обговорив ситуацію із Байденом

Нічний обстріл 4 березня Запорізької атомної електростанції в Енергодарі російськими окупантами став предметом термінової розмови президентів Сполучених Штатів та України. Джо Байден підтримав пропозицію Володимира Зеленського щодо заклику припинити військові дії біля ЗАЕС.

Результати бесіди оприлюднили у Білому домі.

Оскільки на станції виникла пожежа, то американський лідер висловився за необхідне невідкладного доступу до неї пожежникам.

"Президент Байден приєднався до президента Зеленського, який закликав Росію припинити військову діяльність у цьому районі та дозволити пожежникам і рятувальникам доступ до місця події", - йдеться у повідомленні.

Також у пресслужбі повідомили, що для отримання оновленої інформації щодо атомної станції в Енергодарі Байден провів розмови із заступником міністра з ядерної безпеки Міністерства енергетики США та адміністратором Національного управління з ядерної безпеки Джілл Хрубі.

Минулої ночі на Запорізькій АЕС сталася пожежа після тривалих бойових дій на її території. Займання виникло у навчально-тренувальному корпусі АЕС. Пожежникам вдалося його ліквідувати о 06.20. Постраждалих нема.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у зв'язку ситуацією довкола атомної станції в Енергодарі президент України Володимир Зеленський записав термінове відеозвернення.