RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Якщо буде вибух - це кінець усім: Зеленський терміново звернувся до світових лідерів.

На найбільшій атомній електростанції Європи Запорізькій АЕС російські окупанти обстріляли енергоблоки і технічні будівлі. У зв'язку з цим кричущим актом вандалізму президент України Володимир Зеленський записав термінове відеозвернення.

Президент закликав увесь світ негайно зупинити російських терористів, інакше буде кінець усім.

"Європа зараз повинна прокинутись. Горить найбільша атомна станція Європи, яку прямо зараз розстрілюють російські танки. Ці танки обладнані тепловізорами, тобто вони знають куди стріляють, і вони до цього готувалися.

Звертаюся до всіх українців, до всіх європейців, до всіх людей, хто знає слово Чорнобиль і хто знає скільки горя приніс вибух на цій станції. Росія хоче це не просто повторити, а наслідки можуть бути у шість (!!!) разів більші.

Європейці - прокидайтеся. Говоріть своїм політикам, що російські війська обстрілюють Запорізьку атомну станцію. Там шість енергоблоків, тоді як у Чорнобилі вибухнув один енергоблок.

Я вже мав розмови з Шарлем Мішелем, Олафом Шольцом, Анджеєм Дудою, Джо Байденом, Борисом Джонсоном. Також ми зв'язались з головою МАГАТЕ.

Наголошую, що жодна держава ніколи в світі не обстрілювала атомні енергоблоки. І це вперше в історії людства держава-терорист вдалася і до ядерного терору. А російські пропагандисти вже погрожували засипати світ ядерним попелом. Тепер це не загроза, а реальність.

Наші хлопці завжди тримали атомну станцію у безпеці, щоб не було провокацій, щоб ніхто не міг зайти на станцію і захопити її. Тому зараз треба негайно зупинити російських військових, інакше вони будуть шантажувати ядерною катастрофою весь світ. Бо Україна - це 15 атомних блоків. І якщо буде вибух - це кінець всім, кінець Європі, евакуація Європи. Тому лише негайні дії Європи можуть зупинити російські війська", - заявив Зеленський.