RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

У нас немає часу, у нас війна: Зеленський звернувся по допомогу до Заходу

Президент України Володимир Зеленський вкотре повторює міжнародним партнерам, що вони будуть також відповідальні за катастрофу, у разі, якщо вони не закриють українське небо.

Про це він повідомив під час брифінгу.

"Україна з першого дня російського вторгнення повторює партнерам: якщо ви не закриєте небо, ви будете також відповідальні за цю катастрофу - масштабну, гуманітарну катастрофу. Росія використовує ракети, авіацію, гвинтокрили проти нас, проти цивільних людей, проти наших міст, проти нашої інфраструктури. Це гуманітарний обов'язок світу - реагувати, але рішення - немає", - наголосив президент України.

За словами Зеленського, Україна вдячна Польщі за готовність надати Україні бойові літаки, питання лише у логістиці.

"Але при цьому чуємо, що пропозиції Польщі нібито необґрунтовані, і це кажуть у Вашингтоні. Тож коли буде рішення? Послухайте, у нас війна. У нас немає часу на ці медіа, ці сигнали. Вирішуйте це швидше. Відправте нам літаки!", - заявив український голова.

Він також запевнив, що окупанти, яких збирали для вторгнення в Україну, вже майже всі є на нашій території. Але водночас ЗСУ під час оборони поповнює свій арсенал техніки трофеями.

"Наші військові, наші тероборонівці змогли поповнити арсенал нашої техніки за рахунок багатьох трофеїв, які взяли на полі бою: танки ворога, бронемашини, боєприпаси тепер працюватимуть на нашу оборону, на наше життя, нашу країну. Що може бути більш принизливе для окупантів?... Майже два тижні нашого спротиву показали вам, що ми не здамося, тому що це наш дім, це наші сім’ї й діти", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, українська система протиповітряної оборони продовжує ефективно знищувати літаки окупантів у небі нашої країни – озвучено кількість втрачених літаків та вертольотів супротивника.