RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

12 днів закривають небо: Повітряні сили назвали число знищених літаків і гвинтокрилів ворога

Українська система протиповітряної оборони продовжує ефективно знищувати літаки окупантів у небі нашої країни – озвучено кількість втрачених літаків та вертольотів супротивника.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-служба командування Повітряних сил Збройних сил України.

Було збито десятки крилатих і балістичних ракет окупанта, а також 52 бойові літаки, 69 вертольотів та інші малорозмірні цілі. Дуже успішно на кількох стратегічних напрямках відпрацювала ударна авіація Повітряних сил. Штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24 спалили кілька колон ворожої техніки.

Чимало крилатих ракет, випущених росіянами за різними напрямками, не досягають цілей саме завдяки ППО держави. А сьогодні одну з "крилатих" було перехоплено ракетою, випущеною з українського винищувача.

Також впродовж доби 7-го березня були відомості про знищення одного ворожого гвинтокрила та трьох винищувачів. Один із них у Харківській області збив військовослужбовець термінової служби Національної гвардії України, решта – під Києвом, були збиті зенітним ракетним підрозділом та винищувачем авіації Повітряних сил Збройних сил України.

Раніше ми повідомляли, що Сполучені Штати Америки дали "зелене світло" країнам НАТО, якщо вони вирішать надати винищувачі Україні.