RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

30 вересня

Всі новини

Ердоган звинуватив Захід у потуранні Росії: галас потрібно було здіймати 2014-го, коли захопили Крим

Захід і весь світ мав підняти свій голос 2014 року, коли Росія окупувала Крим, а не чекати 2022 року, коли Росія розв'язала війну проти України.

Про це на Антальському дипломатичному форумі заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє видання Haber Turk.

За його словами, історія повторюється для тих, хто не робить правильні висновки з отриманих уроків.

"Туреччина є як середземноморською, так і чорноморською країною. Україна та Росія – наші сусіди і друзі з Чорного моря. Ми глибоко засмучені гострим конфліктом. Ми дуже засмучені і стурбовані тим, що напруженість загострилася до цього моменту", - нарікав турецький лідер.

Він додав, що Анкара не вживає нелегітимних кроків, які ігнорують територіальну цілісність України, включаючи окупацію Криму.

"Якби весь Захід і весь світ зчинили галас з приводу вторгнення в Крим 2014 року, чи зіткнулися б ми з сьогоднішньою картиною? Але ті, хто мовчав про вторгнення в Крим, зараз щось кажуть. Чи є правосуддя дійсним в одних регіонах і недійсним в інших регіонах? Міжнародна спільнота не виявила необхідної чуйності. Україна залишилася на самоті у своїй справедливій справі", - заявив Ердоган.

Він зазначив, що бачить болючі наслідки проблем, які вирішуватимуться дипломатичним шляхом.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Ердоган неодноразово наголошував, що Крим – це Україна, і він не сприймає його тимчасовий "російський" статус.