RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Туреччина не змінить позицію щодо Криму: про що Ердоган заявив після зустрічі із Зеленським

Президент України Володимир Зеленський в суботу, 10 квітня, здійснив офіційний візит до Туреччини, в ході якого провів переговори з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом. Турецький лідер вкотре підтвердив, що Анкара підтримує суверенітет та територіальну цілісність України і ніколи не визнає анексію Криму.

Візит Зеленського в Туреччину: онлайн і всі подробиці

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента України.

Однією з ключових тем розмови між лідерами України і Туреччини стало загострення ситуації на Донбасі і окупація Криму. Ердоган вкотре підтвердив, що Туреччина підтримує суверенітет та територіальну цілісність України, а також запевнив, що Туреччина – союзник України.

"Позиція Анкари щодо невизнання анексії Криму залишається незмінною", - цитує Ердогана агентство "Anadolu Agency".

За словами Ердогана, Туреччина підтримує ініціативу Києва по формуванню "Кримської платформи" з метою консолідації позиції міжнародного співтовариства по кримському питанню і виступає проти будь-якого витка ескалації напруженості в регіоні.

Також він наголосив, що Анкара виступає за перетворення Чорноморського регіону на зону миру, стабільності і співпраці.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що позиції України і Туреччини збігаються. Він наголосив, що для України дуже важливою є підтримка Туреччини у справі відновлення суверенітету й територіальної цілісності, і подякував Реджепу Таїпу Ердогану за готовність долучитися до формату "Кримська платформа".

"Це стане потужним сигналом, що Україна та її партнери рішуче налаштовані в питаннях деокупації українського півострова й захисту прав українського та кримськотатарського народів", - заявив Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", переговори Володимира Зеленського та Реджепа Ердогана в Туреччині завершилися підписанням спільної декларації.