RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Створення "народної республіки" у Херсоні: мер виступив із заявою

Херсонщина є невід’ємною частиною єдиної України, тому ніякі сценарії щодо створення терористичної "Херсонської народної республіки" не будуть підтримані ані депутатами, ані місцевими мешканцями.

Про це у своєму Facebook написав мер окупованого міста Ігор Колихаєв.

Зокрема, міський голова вирішив прокоментувати інформацію у ЗМІ з приводу того, що російські фашисти 13 березня планують провести "референдум" для проголошення терористичної "Херсонської народної республіки".

Читайте також: Війна в Україні: хроніка подій 13 березня

Колихаєв зазначив, що Херсонщина є невід’ємною частиною єдиної України, тому ані депутати, ані місцеві мешканці не підтримають жодних планів окупаційних військ.

"У нас єдина відповідь окупантам: "Руський воєнний корабль іди на…". Херсонщина не скорена та протистоїть загарбнику. Наші серця б’ються в такт зі всією Україною, яка боронить себе від окупантів. Херсон – це Україна! Ми – це Україна. Україна – суверенна та єдина. Від сходу до заходу, від півдня до півночі. Все інше це провокація та підлі інсинуації ворога", - емоційно додав мер обласного центру, коментуючи можливе проголошення "Херсонської народної республіки" на окупованих територіях.

Варто зазначити, що саме 13 березня є Днем звільнення Херсону від німецько-нацистських загарбників.

Раніше ми розповідали, що херсонські депутати виступили проти референдуму з приводу проголошення терористичної "ХНР".