RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

27 вересня

26 вересня

25 вересня

24 вересня

23 вересня

20 вересня

19 вересня

Всі новини

ЗСУ перемололи 40% російських військ – зведення Генштабу на кінець 15 березня

Український народ 20 діб протистоїть вторгненню російських військ. У вівторок, 15 березня, завдання щодо розгрому ЗСУ, виходу на адмінкордони Донецької та Луганської областей та інші противник так і не виконав. Водночас окупантів зупинено під Миколаєвом.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Ворог намагається посилити угруповання військ за рахунок перекидання в Україну батальйонних тактичних груп, сформованих зі зведених підрозділів, які зазнали втрат протягом першої десяти діб операції, та найманців-іноземців.

Російське командування вирішило достроково випустити курсантів військових вузів РФ і залучити їх до бойових дій проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ховалися в кожному дворі: ВСУ зачистили Бучу від кадировців і взяли купу трофеїв

На Волинському напрямку противник посилює охорону білоруського кордону. Перекидає до прикордонних з Україною районів підрозділи 120-ї окремої мотострілецької бригади (Мінськ) Північно-Західного оперативного командування ЗС РБ.

На Поліському напрямку ворог хаотично мінує місцевість, утворюючи небезпечні умови існування мирного населення України. Там противник здійснював перегрупування, відновлення боєздатності розгромлених у попередніх боях підрозділів. Внаслідок ефективних дій ЗС України ворог зазнає значних втрат у живій силі та техніці.

На Сіверському напрямку противник вів розвідку. Є проблеми із забезпеченням військ боєприпасами.

На Слобожанському напрямку противник намагається посилити угруповання перекиданням резервів до кордону, перекрити доступ до Сум з південного напрямку та блокувати Ізюм. Успіхів нема.

На Донецькому напрямку ворог намагався просуватися у напрямку Рубіжного, Сєверодонецька, Лисичанська, внаслідок чого зазнав значних втрат і був відкинутий на початкові позиції. У районі Попасної противник намагається утримати зайняте становище. Не має успіху у районі Авдіївки.

Найгірша ситуація під Маріуполем, де противник намагається блокувати місто на західній та східній околицях. Зазнав значних втрат, змушений вводити резерви зі складу 810-ї окремої бригади морської піхоти.

На Південнобузькому напрямку противник хоче утримати зайняті рубежі, посилити інженерне обладнання позицій. Намагається наступати у напрямку Кривого Рогу. Внаслідок ефективної роботи підрозділів Сил оборони України в районі Чорнобаївки ворог втратив сім бойових гелікоптерів.

Станом на 15 березня ворог втратив (знищено повністю або втрачено боєздатність) до 40% підрозділів, залучених до т.зв. "операції" на території України

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Путін шукає собі нових союзників для війни з Україною: звернувся по допомогу до Північної Кореї, але Кім Чен Ин принизив його.