RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Шварценеггер розповів росіянам правду про війну в Україні: її розпочали у Кремлі

Американський актор і політик Арнольд Шварценеггер звернувся до російського народу, щоб "розповісти їм правду про війну в Україні".

Успішні контрудари ЗСУ та нові хаотичні обстріли від окупантів: хроніка подій війни 17 березня

Він опублікував відео тривалістю понад дев'ять хвилин у Twitter і забезпечив його російськими субтитрами.

(…) “Нікому не подобається слухати критику про свій уряд, я це розумію. (…)

Я знаю, що ваш уряд вам каже, що це війна для денацифікації України. Денацифікація України? Це не правда. Україна – країна із президентом єврейського походження, у батька якого всіх трьох братів убили нацисти.

Україна не розпочинала цієї війни. Її розпочали не націоналісти та не нацисти. Влада, що має владу в Кремлі, розпочала її.

Це не війна російського народу. (…)

Минулого тижня 141 держава ООН проголосувала за визнання Росії агресором і закликала до негайного виведення російських військ. (...)

Цілі квартали зруйновані російською артилерією та бомбами, включаючи дитячу лікарню та пологовий будинок. Майже три мільйони українських біженців – переважно жінок, дітей та старих людей – залишили свою країну. (…) Це гуманітарна криза.

Через свою жорстокість. Росію тепер ізольовано від спільноти країн.

Крім того, вам не говорять правду і про наслідки цієї війни для Росії. Я з важким серцем говорю вам, що тисячі російських солдатів убиті. Вони опинилися між українцями, котрі борються за свою батьківщину, і російським керівництвом, що воює заради завоювання. (…)

Російські бомби, що падають на безвинних цивільних, принесли ті руйнування, які так розгнівали світ, що було введено найсильніші глобальні економічні санкції в історії.

По обидва боки війни страждатимуть ті, хто цього не заслуговує.

Російський уряд бреше не лише своїм громадянам, а й своїм солдатам. Деяким солдатам сказали, що підуть воювати з нацистами. Декому сказали, що український народ вітатиме їх, як героїв. Декому сказали, що просто поїдуть на навчання; вони навіть не знали, що їдуть на війну. Декому сказали, що вони там, щоби захистити росіян в Україні. Все це неправда. (…)

Коли я дивлюся, як із руїн витягують маленьких діток, мені здається, що я дивлюся документальний фільм про жахіття Другої світової війни, а не сучасні новини.

(…) Це не та війна для захисту Росії, на якій воювали ваші дідусі та прадіди. Це незаконна війна.

А владу у Кремлі я хочу запитати: чому ви жертвуєте цими молодими людьми заради своїх амбіцій?

Я закликаю російський народ та російських солдатів в Україні зрозуміти, що все це – пропаганда та дезінформація. Я прошу допомогти мені поширити правду”.

Раніше ми писали, що відомий британський актор, зірка "Шерлока" Бенедикт Камбербетч отримав премію Cinema Vanguard на 37-му щорічному Міжнародному кінофестивалі у Санта-Барбарі. Забирати нагороду він вийшов з українським прапором у руках.