RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Україна отримає від Британії найшвидшу у світі зенітну ракету: що про неї відомо

Великобританія надасть Україні найшвидші у світі зенітні ракети Starstreak, які допоможуть захистити наше небо від ворожих літаків.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Зазначається, що Starstreak – це британський переносний зенітно-ракетний комплекс, призначений для ураження літальних апаратів супротивника на малій висоті. Starstreak вважається найшвидшою у світі ракетою класу "земля-повітря" малої дальності та може вражати повітряні цілі на висоті до 7 км.

Бойова частина ПЗРК складається з трьох вольфрамових субелементів (так званих дротиків), що містять уламкові боєприпаси. Після пуску та розгону ракети до швидкостей понад 3 махи трьох суббоєприпаси відокремлюються та самонаводяться за принципом “лазерного стеження”. Успішне враження мети Starstreak Mark II відбувається у 90% випадків.

Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес наголосив, що ця технологія підпадає під визначення оборонної зброї, оскільки "життєво важливо, щоб Україна зберегла свою здатність літати та відбивати російські повітряні атаки".

Раніше США та інші країни НАТО обговорювали питання забезпечення потреб України в протиповітряній обороні від ракетного обстрілу з боку країни-терориста Росії.