RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Як можна вплинути на Росію: у Зеленського назвали три потужні інструменти

Унаслідок жорстких економічних санкцій проти країни-агресора Росії, зокрема й проти кремлівськіх олігархів, РФ уже відчуває початок економічної кризи та світової ізоляції. Це дестабілізує путінський режим та сприяє остаточному програшу Росії у її війні проти України.

Про три найбільш дієві інструменти впливу на РФ розповів радник голови ОП Михайло Подоляк.

Перший інструмент - це тотальне нафтове ембарго. Хоч у Німеччини дещо м'яка позиція, Високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Боррель відкрито говорить про те, що Маріуполь – це доведений великий воєнний злочин РФ, і з цієї причини необхідно "негайно й наглухо закрити цей сировинний інструмент".

"Питання в ОПЕК і в бажанні відмовитися від квот для ОАЕ та Саудівської Аравії..." - підкреслює Подоляк.

Наступний інструмент - заморожування активів ЦБ РФ на суму 22 млрд євро, про яке заявив міністр фінансів Франції Ле Мер.

"Втім, значно чутливіше пряме заморожування коштів на рахунках приватних осіб – що й зроблено у Франції на суму 150 млрд євро. Також на всій території Франції була заморожена нерухомість загальною вартістю 500 млн євро, що належить всього 30 російським сім'ям", - зауважив радник глави ОП.

Третій і найдієвіший інструмент - робота американського Мін'юсту, що створив чи активував роботу декількох спеціальних груп із пошуку та арешту російського майна "будь-якої юридичної природи".

"KleptoCapture – уся еліта й номенклатура та їхні гроші. REPO (Russian Elites, Proxies, Oligarch) уже відпрацьовує за списком найбільш грошовитих росіян. FinCen – моніторингова група, яка оцінює всі фінансові транзакції. Словом, знайдуть все в усіх. І назавжди вилучать. Все тільки починається…" - попередив Подоляк.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Євросоюз обговорює можливість запровадження нафтового ембарго щодо РФ.