RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

ЗСУ виявилися в "плюсі": захопили на десятки танків ворога більше, аніж втратили

З початку війни в Україні наші військові втратили в боях та з інших причин не менш як 74 танки, проте за місяць бойових дій ЗСУ захопили не менше 117 російських бойових машин.

Про це повідомляє економічне видання Forbes.

Аналітики звіряють відкриті джерела, які ретельно вивчають фотографії та відео у соцмережах.

Іншими словами, зараз українська армія може фактично мати більше танків, аніж місяць тому, і все це без створення якогось нового танка чи зняття зі складу якоїсь старої машини.

Російські військові захопили не менш як 37 українських танків, але цього числа явно недостатньо, щоб компенсувати приблизно 274 танки, які, як вважається, були втрачені з усіх причин.

Як пише видання, невідповідність захоплених танків говорить про непідготовленість Росії до війни високої інтенсивності проти рішучого ворога. Але це також говорить про переваги будь-якого захисника перед будь-яким нападником.

Росія повинна перекидати сили в Україну на десятки або сотні кілометрів, розширюючи погано захищені лінії постачання і ризикуючи тим, що у передових підрозділів можуть закінчити боєприпаси та пальне. Чимало з танків, які захопили українці, просто стояли без бензину, а їхні екіпажі розбіглися.

Тим часом українська армія має перевагу "внутрішніх рубежів". Тобто, ЗСУ борються поруч із великими містами та їхніми базами. Лінії постачання українців перебувають усередині власного оборонного периметра, а не розтягнуті вздовж доріг, що не охороняються, пише Forbes.

Раніше "Апостроф", що українські військові знищили хвалений російський танк Т-90 "Володимир".