RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Активна фаза війни вже добігає кінця: Арестович розповів про нову тактику ворога

На думку радника глави Офісу Президента Олексія Арестовича активна фаза війни вже добігає кінця і почекати залишилося лише 2-3 тижні.

Про це він повідомив в ефірі 24 канали.

"Вони зрозуміли, що план провалився повністю і його потрібно міняти. Тепер вони видихнулися і на більшості територій постають в оборону", - заявив Арестович.

Він нагадав, що на початку війни рашисти наступали одразу у 7-8 напрямках і розповів, що змінилося за місяць.

"Наразі залишилася зона ООС та Маріуполь. Трохи на Херсонщині, хоч і там є оборона. Можливо, на Кривий Ріг ще "2 недобиті кишки є" та Київщина. Усі", - наголосив політик.

Також Арестович зазначив, що окупантів виснажує їхня ж влада перебоями з поставками продуктів та військового інвентарю – "це є для них загрозою №1". Водночас наявність всього необхідного "для нас козир №1".

"Ми розуміємо, що залишилося 2-3 тижні на активну фазу, вони стануть в оборону і спробують утримувати місця, на яких стоять", - пояснив радник.

Протягом цього часу окупанти влаштовуватимуть провокаційні заходи, проголошення різних псевдореспублік або нібито приєднання до Росії.

"Однак для нас вигідна ця ситуація. Коли вони стоятимуть на місцях – набагато простіше їх знищувати", – резюмував Арестович.

Раніше ми публікували прогноз Арестовича щодо закінчення війни.