RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Зеленський про Бучанську різанину: кожен винний буде знайдений і покараний

Президент Володимир Зеленський записав відеозвернення щодо 39-го дня російського вторгнення в Україну та запросив екс-канцлера Німеччини Ангелу Меркель та колишнього президента Франції Ніколя Саркозі у Бучу під Києвом, де російські окупанти влаштували геноцид мирного населення.

"Я запрошую пані Меркель і пана Саркозі відвідати Бучу й побачити, до чого за 14 років призвела політика поступок Росії. Побачити на власні очі закатованих українців і українок. Хочу, щоб мене зрозуміли правильно. Ми не звинувачуємо Захід. Ми не звинувачуємо нікого, крім конкретних російських військових, які скоїли це проти наших людей. Окрім ще тих, хто віддавав їм накази. Але ми маємо право говорити про нерішучість", - заявив Зеленський.

"Сотні закатованих розстріляних мирних людей. На нашій землі побувало концентроване зло, вбивці, кати, ґвалтівники і мародери, які називають себе армією, які заслуговують тільки на смерть після того, що вони зробили", - заявив український лідер.

"Я хочу, чтобы каждая мать каждого российского солдата увидела тела убитых людей в Буче, в Ирпене, в Гостомеле. Что они сделали, зачем их убили? Как это все стало возможным? Вы не могли не заметить, что ваши дети лишены всего человеческого, нет души, нет сердца", - звернувся він російською до матерів військових з РФ.

Зеленский розповів, що ухвалив рішення про створення спеціального механізму правосуддя в Україні для розслідування кожного злочину окупантів на території нашої держави. Суть механізму – спільна робота національних та міжнародних фахівців, слідчих, прокурорів та суддів.

Він також додав, що світ уже бачив багато воєнних злочинів у різні часи і на різних континентах. Але настав час зробити все, щоб воєнні злочини російських військових стали останнім проявом такого зла на землі. "Кожен винний у таких злочинах буде внесений у спеціальну Книгу катів. Буде знайдений і покараний", - підкреслив Зеленський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у містах-супутниках Києва виявлено тіла 410 мирних жителів, убитих російськими окупантами. При цьому нацисти ґвалтували та вбивали навіть 10-річних дітей.