RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Сирійський м'ясник": чого чекати від нового командувача окупантами РФ

Рішення кремлівського ватажка Володимира Путіна призначити генерала Олександра Дворнікова командувачем армії вторгнення вказує на те, що Кремль змінює тактику агресії проти України.

Українські та американські експерти звертають увагу на той факт, що саме Дворніков командував російськими окупаційними військами в Сирії, де росіяни відзначилися особливою жорстокістю щодо мирного населення.

Дії окупантів щодо цивільного населення та соціальної інфраструктури України будуть ще агресивнішими.

"За свої діяння Дворніков отримав прізвисько "сирійський м'ясник". Саме за нього проти мирного населення було використано хімічну зброю. Вважаю, що в Україні він спробує підтвердити своє "реноме". Нам слід очікувати більш жорстких ударів російських військ, хоча їх у розпорядженні Дворнікова залишилося небагато. Ситуація вимагатиме від нас стійкості, а від заходу - оперативності у питаннях надання допомоги", - зазначив у розмові з "Апострофом" керівник військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

Білий дім уже попередив керівництво України, що з призначенням Дворнікова командувачем окупаційного контингенту поведінка рашистів буде ще більш звірячою.

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила журналістам CNN, що призначення Росією нового військового керівництва "показує, що буде продовження того, що ми вже бачили на місцях в Україні. І це те, на що ми очікуємо".

Генерал Марк Хертлінг, який раніше командував військами США в Європі, у коментарі CNN також звернув увагу на "досвід" Дворнікова в Сирії та Чечні.

"Дворніков - типовий російський генерал, але є деякі особливості. Він воював у Чечні, у Грозному, а також був першим командувачем російських військ у Сирії... Дворніков за свої методи ведення військових операцій отримав багато медалей з рук Путіна, але він був свого роду катом. Ми бачили кампанії з переслідування та нападів на цивільне населення, хаос та руйнування, як у Сирії, так і у Грозному", - сказав Марк Хертлінг.

Представники американського уряду вважають, що генерал армії Олександр Дворніков, який раніше командував Південним військовим округом РФ, був призначений командувачем військової кампанії Кремля в Україні після серії невдач на полі бою та очевидної відсутності координації між групами російських сил.

З перших днів війни проти ЗСУ та загонів територіальної оборони воювала "збірна солянка" з родів військ та з'єднань: ВДВ, мотострілецькі частини, Росгвардія та кадировці. Координація між ними була відверто поганою, що призводило до бардаку та численних помилок у ході наступів.

Тепер кремлівське керівництво спішно намагається виправити ситуацію.

"У голові Путіна та генералітету - хаос. Генерали, які розповідали, що вони можуть швидко "взяти Україну", помилилися. Реакція Кремля на помилку - змінити командування. Загалом змінюється сам принцип управління російськими військами. Він стає більш централізованим. Тепер все в руках Дворнікова", - каже Микола Сунгуровський.

Невдоволення Путіна своїми генералами, призначення Дворнікова та фашистські публікації у російських казенних ЗМІ із закликами до геноциду українців – зовнішні ознаки того, що божевільний Путлер націлений на тотальне знищення України.

"Дворнікова багаторазово критикували за жорстокість у Сирії. РФ, як стверджують вітчизняні та західні джерела, взяла курс на знищення українських міст, економічних об'єктів та країни загалом. Кремлівське командування, з одного боку, хоче зменшити свої втрати у військах та техніці, а з інший - завдати максимальної шкоди Україні. Демагогія Кремля про те, що вони нібито б'ють "тільки по військових об'єктах" залишилася в минулому", - сказав у розмові з "Апострофом" політичний експерт Володимир Фесенко.

Як раніше повідомляв "Апостроф", багато хто з убивць мешканців Бучі під Києвом воював у Сирії.