RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Білий дім попередив Україну: звірств російських військових може бути ще більше

Призначення нового генерала керувати ходом війни в Україні показує, що російські окупанти будуть звірствувати проти мирних жителів ще більше.

Про це заявила прес-секретар Білого дому Джен Псакі, повідомляє CNN.

На її думку, призначення Росією нового військового керівництва "показує, що буде продовження того, що ми вже бачили на місцях в Україні. І це те, чого ми очікуємо" .

Чиновники повідомили телеканалу, що генерал армії Олександр Дворніков, командувач Південного військового округу Росії, був призначений командувачем військової кампанії Росії в Україні після серії невдач на полі бою та очевидної відсутності координації між групами російських сил, які діють в Україні.

Псакі назвала Дворнікова відповідальним за "звірства, які ми бачили в Сирії", і сказала, що для України США продовжують працювати з офіційними особами, щоб переконатися, що вони мають зброю і допомогу, необхідну для успіху на полі бою.

Представник Білого дому додала, що адміністрація знайшла визнання Кремля у тому, що їхні сили зазнали великих втрат, “цікавих” для країни, яка повільно визнає поразку.

"Це було важливо" , - сказала вона, назвавши це відображенням "мужності українських лідерів" .

"Апостроф" повідомляв, що багато хто з убивць жителів Бучі під Києвом воював у Сирії .

Нагадаємо, лише у Київській області жертвами російської армії стали 1222 особи, заявила генпрокурор Ірина Венедиктова.