RU  UA

Курська дуга чи Сталінград: на що схожа битва за Донбас

У найближчі три тижні, які залишилися до святкованого у Росії 9 травня т.зв. "Дня перемоги", бойові дії на Донбасі нагадуватимуть битву на Курській дузі.

Про це у програмі "Руно. Війна" на Апостроф TV розповів журналіст із Ізраїлю Сергій Ауслендер.

"Це все ж таки мені більше нагадує Курську дугу, тому що Сталінград - це не зовсім те. Там битва, попри його масштабність і напруженість, точилася в межах одного міста. Це, грубо кажучи, як у Маріуполі. Маріуполь різниться від Сталінграда тим, що Україна не має коридору, і вона не може перекидати підкріплення. Тому захисники Маріуполя змушені боротися у повному оточенні", - каже журналіст.

На його думку, це радше Курська дуга. Адже навіть конфігурація виступу, що його займають сили ООС на Донбасі, трохи нагадує Курський виступ 1943 року.

"У німецького командування свого часу задум [операції ] "Цитадель" саме в цьому і полягав: зрізати виступ, оточити угруповання, знищити, спрямувати фронт і нав'язати свою ініціативу. У них там це не вийшло. Дуже сподіваюся, що і у цих [російських окупантів] не вийде", - резюмував Ауслендер.

Більше інтерв'ю дивіться на "Апострофі": Путін готовий покласти в Україні хоч 100 тисяч російських солдатів - Сергій Ауслендер