RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Ердоган хоче покласти край війні: чекає Зеленського та Путіна у Стамбулі

Президент Туреччини Таїп Ердоган, який місяць тому заявив про узгодження пунктів переговорів, має намір провести телефонні переговори з українським колегою Володимиром Зеленським та президентом РФ Володимиром Путіним найближчими днями і сподівається, що це призведе до зустрічі лідерів у Туреччині, щоб покласти край російсько-українській війні.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Ми маємо надію , - сказав Ердоган журналістам, коли його запитали про мирні переговори між Києвом і Москвою. - Наші друзі зв'яжуться з ними сьогодні, ми плануємо знову провести телефонну розмову з Путіним і Зеленським сьогодні або завтра".

"За допомогою дзвінків ми плануємо довести процес у Стамбулі до рівня лідерів", – додав він.

Як повідомляє інформагентство, Туреччина провела переговори між міністрами закордонних справ України та Росії в Анталії та переговорниками з обох країн у Стамбулі, одночасно наполягаючи на зустрічі лідерів.

Нагадаємо, у Кремлі назвали умови для зустрічі Путіна та Зеленського. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що можливій зустрічі президентів Росії та України має передувати детальне опрацювання тексту домовленостей.