RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Скільки територій Луганщини контролює Україна: голова ОДА назвав цифру

Станом на 15 травня під контролем України перебуває 10 відсотків Луганської області. Саме по них противник і відкриває вогонь.

Про це йдеться у вечірньому зведенні керівника Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая у Telegram.

Йдеться про околиці населених пунктів Рубіжне; Лисичанськ; Сєвєродонецьк разом із селами та містечками громад; Гірська громада; територія уздовж дороги Лисичанськ-Бахмут до кордону з Донецькою областю.

Також він розповів, що окупанти цілеспрямовано обстріляли один із корпусів Сєвєродонецької лікарні, після чого виникла пожежа. До десяти снарядів умисно випустили по будівлі медзакладу: із 300 ліжок для лікування пацієнтів - залишилося 100. У цьому місті досі перебувають 10 тисяч людей, п‘ять тисяч у навколишніх селах. Тоді як обласний центр надалі обстрілюють.

На фоні обстрілів триває й евакуація людей. Попри ризики, громадяни виїжджають.

"Сьогодні з Сєвєродонецька Патрульна поліція вивезла 10 людей, авто потрапило під обстріл, на щастя, ніхто не постраждав. Пошкодження, у вигляді посічених осколками колес, патрульні ліквідували на місці та продовжили шлях в безпеку", - розповів Сергій Гайдай.

Нагадаємо, що раніше фактично вся територія Луганської області постраждала від обстрілу російською армією. Зруйновано сім житлових будинків, пошкоджено ще більше.

Як повідомлялося, Збройні сили України очікують від ЗС РФ два великі наступи – на Сєвєродонецьк та на трасу Лисичанськ-Бахмут з боку Попасної та Білогорівки.