RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

У Раді назвали дві теми, про що можна розмовляти з Путіним

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що переговори президентів країн із лідером країни-агресора Росії Путіним мають бути лише про виплати репарацій Україні та закінчення повномасштабної війни.

Про це він повідомив в інтерв'ю для німецького видання Die Welt.

Перемовини з Путін доцільно проводити тільки в напрямку перемоги України в повномасштабній війні, зокрема йдеться про повернення наших суверенних територій включно з АР Крим.

"Розмову з паном Путіним можна вести тільки в одному напрямі: коли він зупинить цю криваву війну, коли він відшкодує Україні всі питання, пов’язані з репараціями за шкоду, яку він зробив. Все інше - ми красномовно бачимо, ми не потребуємо слів, ми бачимо його дії", - сказав Стефанчук.

Окрім цього, голова ВРУ вважає, що російські керівники мають опинитися на лаві підсудних Міжнародного кримінального суду.

Також він наголосив, що на шляху для остаточної перемоги України будуть позитивні зрушення, особливо після отримання озброєння від країн Заходу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент Туреччини Реджеп Ердоган провів телефонну розмову з Путіним щодо війни РФ проти України.

Також повідомлялось, що нещодавно відбулася чергова телефонна розмова президента Франції Макрона та канцлера Німеччини Шольца із Путіним, у якій європейські лідери закликали Росію до негайного перемир'я та виведення військ з України.