RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Переговори Путіна та Ердогана: турецький лідер пішов на поступки РФ щодо газу

На тлі продовження війни РФ проти України 5 серпня в Сочі відбулася зустріч президентів країни-агресора та Туреччини - Володимира Путіна та Реджепа Тайіпа Ердогана, в рамках якої Турецька Республіка погодилася перейти на оплату за газ у рублях.

Про це повідомляє російський сайт "РБК".

Читайте також: Виграшна позиція Ердогана та вразливі місця Путіна: чого чекати від зустрічі у Сочі

Віце-прем'єр країни-агресора Олександр Новак заявив, що в рамках переговорів сторони обговорили постачання російського газу до Туреччини. Щороку туди поставляють 26 млрд. кубометрів. В результаті лідери домовилися про те, що РФ починає частково постачання газу за російські рублі, як цього раніше захотів лідер Кремля. Також Путін та Ердоган обговорили будівництво атомної електростанції "Аккую" та газопровід "Турецький потік".

Крім того, представник країни-агресора заявив про те, що в рамках переговорів Ердоган і Путін домовилися нарощувати обсяг торгівлі між країнами та дотримуватися умов угоди щодо експорту зерна з України.

Турецький президент заявив про те, що переговори в Сочі означають "новий етап у відносинах Москви та Анкари".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Росії захотіли бачити "вигідного" Ердогана, який не приєднався до міжнародних санкцій, посередником у "мирних переговорах", які зайшли в глухий кут. Кремлівський диктатор ставився до цієї пропозиції з холодком, але ситуацію переламали "зернові угоди". Турецький лідер продовжує сидіти на двох стільцях.