RU  UA

Хапається за соломинку: Піонтковський розповів про відчайдушне становище Путіна

Раніше визволення Херсона і політичну смерть очільника Кремля можна було обговорювати як перспективу у далекому майбутньому. Але події почали досить стрімко відбуватися, просто із неймовірною швидкістю.

Про це в ефірі програм "Руно. Війна" на Апостроф TV розповів відомий політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

За його словами, після деокупації Херсона російська "еліта", зрештою, побачить, що єдиний вихід – це звільнитися від Путіна. Росіянам покажуть по телебаченню "Лебедине озеро", а в антракті повідомлять, що товариш Путін зробив низку помилок в українському питанні та станом здоров'я, у зв'язку з похилим віком "пішов на пенсію".

"До речі, це можна оголосити в день його 70-річчя. День його народження об'єднати із днем його політичної смерті. Я маю таку пропозицію, 7 жовтня це буде", - зазначив Піонтковський, додавши, що тоді буде "дуже вдалий день".

На переконання політолога, наразі Путін знаходиться у скрутному становищі, шукаючи посередників. "Пам'ятаєте, він надсилав до вас до Києва спочатку Драгі, Макрона та Шольца. Їх послали за тією ж адресою, як і російський корабель. Потім він найняв Ердогана", - нагадав Піонтковський, додавши, що одразу почалися відбуватися цікаві події та як пожвавилися Азербайджан і Туреччина в Карабаху, у Вірменії.

"Нещодавно Азербайджан атакував Вірменію. А що ж "чудова" угода про колективну безпеку? А що ж "великий друг" вірменського народу Путін? Ні, Путін зрадив Вірменію ще раз, як і два роки тому. Він уклав угоду з Ердоганом", - заявив політолог.

"Чому Ердоган зараз так бігає, займається посередництвом, постійно якісь проросійські заяви робить? Він отримав за це величезну політичну ціну", - наголосив він, пояснивши, що Путін надав лідеру Туреччини повну свободу рук на Південному Кавказі, у Сирії та навіть у Лівії.

Тобто він здав Ердогану три регіони за його порожні обіцянки щодо посередництва. "Це показує, в якому відчайдушному стані перебуває Путін, він просто хапається за соломинку – ці порожні обіцянки Ердогана – і платить за них політичну ціну", - наголосив Піонтковський.

Докладніше: "Кінець Путіна буде дуже скоро, його зрадить найближчий союзник - Андрій Піонтковський"