RU  UA

Більше не господар: чому Путіна зробили головним "почекуном" світу

Лідери країн, які брали участь в саміті Шанхайської організації співробітництва, змусили президента росії володимира путіна чекати на себе з кількох причин. Диктатору нагадують про його ж поведінку та показують, що таке ставлення є платою за розв'язану війну.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив політичний аналітик Олег Лісний.

"Свого часу Коломойський казав про супермаркет, що в супермаркеті можна багато чого купити, але в кінці каса. Путін, як на мене, вже йде до каси, він уже бачить касу. Це всі бачать в тому супермаркеті, тому йому повертають те, що колись він робив. Пам'ятаєте, він і королеву змушував чекати, і Папу Римського, і натравлював собаку на свою гарну подругу Меркель. Він грався з людьми, він завжди запізнювався, Януковича взагалі – він поїхав із байкерами кататися", - пояснив Лісний.

За словами експерта, раніше путін демонстрував іншим, що він господар. Однак ця ера закінчилася.

"Тепер йому, при всій повазі до Киргизстану, це демонструють країни, які були колись і трохи є зараз якимись сателітами. Вони роблять ці паузи: 14 секунд, 2 хвилини, 3 хвилини. Але ж кожна хвилина, кожна секунда – це удар молота по міжнародному авторитету путіна", - наголосив політичний аналітик.

Експерт впевнений, що путіну все ще потискають руку через його колишню славу, утім це ненадовго.

"Ми бачили, що ШОС відбувався на фоні двох додаткових конфліктів: в Азербайджана з Вірменією, і на кордоні Таджикистану теж були військові дії. Всі розуміють, звідки ці ноги ростуть, або частково розуміють, і тому поводяться в такий спосіб. Путін все зробив для того, щоб на наступній зустрічі, коли він поїде умовно до Зімбабве, там його змусили чекати ще в аеропорту. Це плата за те, що він розв'язав війну. Йому всі чітко показують, що йому потискають руку тільки тому, що пам'ятають його колишню славу. І це теж ненадовго", - резюмував Лісний.