RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

ЗСУ стоять за п'ять кілометрів від Донецька: коли буде звільнено місто

Весь донецький фронт перебуває у великому напруженні, оскільки російські військові намагаються вибити ЗСУ із займаних позицій і окупувати всю область.

Про це військовий експерт полковник запасу ЗСУ Роман Світан розповів в ефірі Апостроф TV.

За його словами, точаться дуже важкі бої під Донецьком. Це – Мар'їнка, Красногорівка, Піски, Авдіївка. У районі Бахмута теж йде битва від Горлівки на півдні до Сіверська на півночі.

"Ми в режимі активної оборони стримуємо наступ ворога із допомогою 155-мм артилерії, HIMARS і навіть авіації, яка почала туди підтягуватися, працюючи ракетами HARM і вибиваючи ППО ворога", - каже військовий експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на Донбасі повторили "ізюмський" маневр: як звільнятимуть Лиман


На думку полковника запасу, після того, як Донбас буде захищено від ППО противника, туди зайде авіація, допоможе нашим військам, і до кінця року ЗСУ мають звільнити Донецьку область до кордонів 1991 року.

"А зайти у Донецьк можна буквально протягом днів і тижнів. До Донецька 5-7 кілометрів, і якщо буде прийнято рішення, виконано певні маневри, підтягнуто сили й засоби, то можна вже казати про те, що найближчим часом будуть бої у самому Донецьку у межах міста", - вважає Роман Світан.

Він додав, що одна з причин, через яку в такому поспіху було видано наказ про мобілізацію в Росії, це закриття проломів на Донецькому напрямку, адже українські війська вже зараз можуть зайти до Донецька, принаймні почати рух у бік міста.

"Тому перші партії нових "мобіків" будуть направлені саме у Донецьк і район Лисичанська", - додав військовий експерт.

Раніше "Апостроф" писав, що експерт пояснив значення деокупації Куп'янська-Вузлового.