RU  UA

Деокупація Куп'янська-Вузлового: військовий експерт пояснив значення

Одним із базових населених пунктів, з якого ще півроку тому йшла окупація у бік України, було місто Валуйки в Білгородській області РФ, де було розквартовано кілька дивізій.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

За його словами, через Валуйки пройшло до 100 тисяч російських військових, разом із технікою та боєприпасами. І йшли вони звідти у бік Куп'янська-Вузлового, де кілька десятків залізничних гілок.

Експерт зазначив, що Куп'янськ-Вузловий – великий пункт, який приймав усю цю російську орду, а через нього по залізниці війська йшли на Ізюм, у бік Лимана та у бік Сватово на Рубіжне та Сєвєродонецьк.

"Тепер ми перекрили цей пункт, взяли його під свій контроль і більше використовуватись для російських потреб він не буде", - наголосив Роман Світан.

Читайте: ”Підвісили” ізюмський виступ: як ЗСУ оточують Куп'янськ

ЗСУ починає звільняти східний берег річки Оскол, підходячи до Оскольського водосховища. "Це хороший плацдарм для руху на Сватовому та деокупації приблизно такого ж великого залізничного вузла, як Куп'янськ та Куп'янськ-Вузловий", - пояснив він, додавши, що тепер з півночі і північного заходу ні Сватівське, ні Лиманське угруповання росіян не зможуть отримати підтримки.

У окупантів залишився один маршрут: з Ростова через Дебальцеве та підживлення "південним маршрутом", який "живить" до того ж Донецьк, Попасну та Мелітополь. "А тому буде зменшено потік техніки та боєприпасів у бік Сватового", - прогнозує Роман Світан.

Читайте також: Російські військові думали, що Куп'янськ для них як курорт – експерт з нацбезпеки