RU  UA

Цілі Ірану та Росії збігаються: американський аналітик розповів, що чекає Тегеран за допомогу агресору

Іран, який постачає країні-агресору безпілотники-камікадзе та збирається "виручати" ракетами для війни в Україні, вже давно співпрацює з Росією на ґрунті ядерної програми.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий аналітик, старший науковий співробітник Центру європейського політичного аналізу в США Марк Войджер.

За його словами, Іран та Росія – стратегічні партнери, оскільки обидві дестабілізують свій регіон, використовують засоби гібридної війни, тому їх цілі співпадають.

Читайте також: Україна офіційно назвала Іран співучасником військових злочинів РФ

Він розповів, що Сполучені Штати Америки вже давно визнали Іран як країну, що підтримує тероризм. Тому, у світлі останніх подій, санкції проти Тегерану будуть посилені.

Він додав, що на Близькому Сході теж є країни, серед яких Арабські Емірати, Саудівська Аравія, для яких Іран є ворогом. Тому, за словами Марка Войджера, потрібен тиск не лише з боку США, а й Європи, яка, до речі, майже миттєво затвердила санкції проти Ірану за передачу "шахідів" Росії.

Докладніше читайте у матеріалі "Апострофа" "США посилять допомогу та готують ще одну новацію для України - американський військовий аналітик"