RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

"Брудна бомба від України": хто наказав Шойгу дзвонити міністрам оборони країн НАТО

Президент РФ Володимир Путін підтвердив, що це він ініціював поширення інформації про нібито підготовку України до використання "брудної бомби". 23 жовтня міністр оборони РФ Сергій Шойгу зателефонував низці світових посадовців.

Про це він заявив на пленарній сесії міжнародного дискусійного клубу "Валдай" у Москві, передає "Апостроф".

Читайте також: "Брудна бомба" Путіна: як Захід розвів кремлівського диктатора

"Це я дав вказівку Шойгу зателефонувати своїм колегам та поінформувати про можливу провокацію з "брудною бомбою", - сказав Путін.

Водночас зазначив, що нібито метушня навколо ядерних загроз - примітивна, Захід шукає додаткові аргументи для протистояння Росії, хоче вплинути на її союзників. Каже, що РФ не потрібен ядерний удар по Україні, у цьому немає сенсу - ні політичного, ні військового.

При цьому вважає, що доки існує ядерна зброя - завжди буде небезпека її застосування. Згадав і про Запорізьку АЕС, яку захопили російські окупанти.

"Київ говорить про бажання мати ядерну зброю, при цьому постійно каже, що Запорізьку АЕС обстрілює РФ, "збрендили" - там наші війська", - повідомив він.

Ще російський диктатор заявив, що не може уявити себе на місці Хрущова, відповідаючи на питання про паралелі з Карибською кризою (ред. - протистояння між СРСР і США через секретне розміщення Союзом ядерних ракет на Кубі восени 1962 р.).

"Я не можу уявити себе на місці Хрущова!", - запевнив глава Кремля.

Нагадаємо, що державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон попередив російського диктатора Володимира Путіна про негативні наслідки у разі застосування ядерної зброї.