RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Заборона творчої діяльності росіян в Україні: Зеленський відповів на петицію

Голова української держави Володимир Зеленський відреагував на петицію про заборону громадянам Російської Федерації здійснювати будь-яку творчу діяльність на території нашої країни.

Про це йдеться на офіційному сайті представництва глави держави.

Петиція, зареєстрована у серпні поточного року, набрала 25588 голосів з 25 тисяч необхідних. Зеленський підтримав цю заборону і доручив главі уряду Денису Шмигалю опрацювати питання, порушені автором петиції та поінформувати її про результати. Ініціатором питання стала продюсер Анастасія Клименко.

Читайте також: Україна може скасувати безвіз із Білоруссю: Зеленський відреагував на петицію

"Російська культура активно використовується пропагандистською машиною держави-агресора, що здійснює відкриту широкомасштабну військову агресію проти України, злочини проти людяності. І нашими завданнями є розбудова цілісного національного культурного простору, його деколонізація, боротьба з проросійською пропагандою, очищення від російської та радянської спадщини, що закріплює в Україні російські пропагандистські наративи", - відповів президент.

Він також зазначив, що Міжнародною робочою групою з питань санкцій проти Росії, яку очолюють Керівник Офісу Президента України, а також колишній радник Президент США з нацбезпеки, Посол Майкл Макфол, напрацьовано Дорожню карту індивідуальних санкцій щодо російських пропагандистів, лідерів думок та артистів, що відкрито або приховано генерують наративи російської пропаганди, яка поширює брехню щодо війни РФ проти України, підтримуючи таким чином політику, спрямовану на підрив територіальної цілісності, суверенітету та безпеки України. Частина з них уже під санкціями в Україні та інших країнах. Робота з цього питання активно продовжується.

Зазначимо, раніше мешканці столиці також зажадали повідомляти їх про віялові відключення електроенергії у додатку "Київ Цифрової".