RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Україна може скасувати безвіз із Білоруссю: Зеленський відреагував на петицію

Президент України Володимир Зеленський відреагував на петицію щодо скасування безвізу з Білоруссю - за його словами наразі працює лише один пункт пропуску для українців, що повертаються додому. Глава держави також запропонував Кабміну розглянути питання про скасування безвізового режиму для громадян Білорусі.

Про це йдеться у відповіді на відповідну петицію, яка набрала більше 25 000 голосів.

Читайте також: Потрібно використати зброю проти режиму: у білоруській пресі зазвучав заклик не виконувати накази Лукашенка про наступ на Україну

"Наразі Кабінету Міністрів України запропоновано розглянути порушене в електронній петиції питання відповідно до компетенції, а також продовжити відповідну роботу з урахуванням розвитку ситуації, реалізації заходів із захисту національних інтересів нашої держави та її громадян", - заявив Зеленський.

Він також зазначив, що заходи, спрямовані на посилення режиму здійснення контролю за перетином громадянами Білорусі кордону з Україною наразі суворо контролюються. Кордон України з Білоруссю закритий на в’їзд для громадян Білорусі та інших іноземців - в обмеженому режимі працює лише пункт пропуску на Волині, через який в Україну можуть заїхати її мешканці.

Раніше ми писали, за яких умови можливий напад України на Білорусь.