RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Блискуча перемога ЗСУ: чого чекати від росіян після виходу з Херсона

Заява командування російської окупаційної армії про відступ із херсонського плацдарму за річку Дніпро є наслідком блискучих дій ЗСУ. Проте, після відступу армія РФ може почати руйнувати Херсон артилерійськими ударами.

Таку думку висловив військовий оглядач, головний редактор "Апострофа" Денис Попович.

Читайте також: Наступ ЗСУ, підрив мостів та паніка в окупантів: що зараз відбувається на Херсонщині

"Заяву Шойгу та Суровікіна про залишення російською армією правобережного плацдарму та Херсона можна розцінити як черговий "жест доброї волі". Але насправді це наслідок дуже тривалої та завзятої операції Збройних сил України щодо вигнання загарбників з правого берега Дніпра та з Херсона. Ми методично довбали мости, переправи, позбавляючи противника постачання, підриваючи його можливості захищатися та атакувати. Рано чи пізно росіяни мали або залишити Херсон і прилеглі до нього території, або отримати там другий Сталінград, особливо перед прийдешньою зимою", - зазначив Попович.

"Витиснення противника з правобережного плацдарму – це блискуча перемога ЗСУ. Але радіти я не поспішав би. Цілком можливо в Херсоні залишено численні пастки, а російська армія, відступивши на лівий берег Дніпра, почне громити місто артилерією. Цього не можна допустити. Потрібно завдати російським військам максимальної шкоди, щоб перетворити їхній відхід у хаос. В іншому випадку ці війська, які є кадровими боєздатними частинами, можуть бути перекинуті на іншу ділянку фронту", - вважає військовий оглядач.

Як повідомляв "Апостроф", після втрати Херсона Росія може дуже надовго забути про наступальні операції на правобережну Україну.