RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Наступ ЗСУ, підрив мостів та паніка в окупантів: що зараз відбувається на Херсонщині

Російські окупанти розуміють, що Херсонську область їм не втримати – вони відводять свої війська на правобережній частині, підривають мости. У той же час ЗСУ звільняють зайняті росіянами території.

Про це повідомляє "Апостроф".

Вибухи мостів

У середу, 9 листопада, стало відомо про те, що окупанти знищили Даріївський міст. Ця заява прозвучала з вуст депутата Херсонської обласної ради Сергія Хланя. За його словами, окупанти готуються до відходу з правого берега, тому підривають мости і намагаються затримати просування ЗСУ.

Читайте також: На що чекати від росіян і на які "гарячі точки" треба звернути увагу: у США дали прогноз війни в Україні

Крім Даріївського мосту, росіяни підірвали мости при виїзді зі Снігурівки у бік Херсона, Новокаїрський міст, переправу біля Львового, переправу біля Садового, в районі рибінспекції, а також баржовий Антонівський міст.

Наступ ЗСУ

Тим часом, Збройні сили України вже увійшли до селища Калинівське - про це повідомив журналіст Роман Цимбалюк. Також, за непідтвердженими даними, Снігурівку Миколаївської області вже звільнено.

Що говорить українська розвідка

Представник ГУР Міноборони Вадим Скибицький в інтерв'ю La Repubblica заявив, що Херсон обороняють від 30 до 50 тисяч військ противника, а ЗСУ потрібен час, щоб відбити місто.

Заява США

У свою чергу, представник Пентагону, генерал Патрік Райдер заявив, що ЗСУ продовжують видавлювати росіян, незважаючи на побудовану лінію оборони, а Вашингтон і далі продовжуватиме підтримувати Україну всім необхідним.

Загибель колаборантів

На тлі поточних подій сталася ще одна, не менш важлива - 9 листопада в Херсонській області внаслідок ДТП загинув "заступник голови" окупаційної адміністрації Кирило Стремоусов.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, чому Херсон настільки важливий для росіян.