RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Починається вирішальний етап: генерал США дав прогноз щодо війни в Україні

Екскомандувач військами США в Європі генерал у відставці Бен Ходжес заявив, що повернення Херсона під контроль України дозволить ЗСУ завдавати ударів з HIMARS по окупованому Криму, що послабить оборону російських військових і вплине на подальшу деокупацію півострова.

Про це він написав на своєму акаунті у Twitter.

Читайте також: Приниження для Росії: Міноборони Британії про звільнення Херсона

За словами Ходжеса, до січня українські воїни зможуть звільнити Маріуполь та Мелітополь.

"HIMARS скоро стрілятимуть з Херсона. Підступи до Криму в межах досяжності. Це послабить російську оборону, тоді як "ліве крило" контрнаступу до січня візьме Маріуполь та Мелітополь. Потім розпочинається вирішальний етап кампанії...з визволення Криму", - повідомив колишній командувач військ США в Європі.

Крім того, він додав, що важливу роль може відіграти надання Україні далекобійних ракет ATACMS, які дозволять ЗСУ обстрілювати російські військові бази в окупованому Криму зі звільненого Херсона.

"Я припускаю, що це скоро почнеться і погіршить/виправить російську оборону на північ від Криму. Це також ясно показує, чому ATACMS матиме негайний позитивний ефект проти російських баз у Криму", - зазначив Ходжес.

Орієнтовна дальність запуску GMLRS із HIMARS із Херсона позначена синім колом Фото: twitter.com/general_ben

Нагадаємо, військовий експерт Олег Жданов розповів Апостроф ТV про майбутні бої на півдні України. На його думку, українські військові не братимуть прямим штурмом Енергодар Запорізької області, а лише після того, як буде здійснено контрнаступну операцію на Мелітополь та Бердянськ.