RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Польща зробила важливі заяви після ракетного удару РФ

У Польщі через вибухи, спричинені ймовірним падінням російських ракет поблизу села Пшеводув у Люблінському воєводстві 15 листопада, уряд вирішив посилити боєздатність деяких своїх військових частин.

Про це повідомив представник польського уряду Пьотр Мюллер, повідомляє "Українська правда".

Читайте також: Байден просить Конгрес виділити Україні понад 37 мільярдів доларів: на що підуть гроші

За його словами, наразі уряд вивчає наявність підстав для запуску процедур, які прописані у статті 4 Північноатлантичного договору.

Стаття 4 передбачає консультації сторін щоразу, коли, на думку якоїсь із них, виникне загроза територіальній цілісності, політичній незалежності чи безпеці будь-якої зі сторін.

Через вибух на території Польщі генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг провів розмову з польським президентом. Він зазначив, що Північноатлантичний альянс слідкує за ситуацією, а його члени проводять тісні консультації.

Як зауважив радник Сенату Польщі Марчин Заборовський, якщо провокація Росії була навмисною, то буде військова відповідь НАТО.

Наразі на місце інциденту у село Пшеводув прибуває польська військова експертна група.

Нагадаємо, як заявив президент Володимир Зеленський, Росія своєю масованою ракетною атакою по Україні та Польщі, країні-члену НАТО, завдала удару по колективній безпеці.