RU  UA

Це їхнє надзавдання: як Росія використовуватиме падіння ракети в Польщі

Росія хоче зірвати поставки зброї, готуючи удари по європейським країнам, тому цей терор потребує рішучої відповіді Альянсу.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт-міжнародник Тарас Семенюк.

Читайте також: Винна лише Росія: президент Польщі висловився про ракетний удар по своїй країні

"Росія, в будь-якому випадку, буде використовувати ситуацію з ракетою, що впала в Польщі, з метою зупинити поставки зброї. Це є їх надзавданням. Росіяни це розуміють, тому гатять по інфраструктурі, щоб зупинити потяги, не дати можливість перевозити зброю, яка йде до нас, в більшій мірі, з Польщі. Зрештою, сам Кремль неодноразово повідомляв про ці плани. Я пам'ятаю, мінімум, дві тези від Лаврова, який казав, що вони можуть завдати удари по країнах, які виконують роль хабів, через які йде зброя до України", - наголосив експерт-міжнародник.

Тарас Семенюк акцентував увагу на тому, що Сергій Лавров згадував саме Польщу в якості однієї з перших цілей для ударів.

"Дійсно, дуже важливою є реакція НАТО. Якщо НАТО це проковтне, то будуть наступні удари. І ці наступні удари можуть бути по Литві. Звісно, вони це піднесуть як певну помилку: "А ми цього не робили, ми не знаємо, як так вийшло", - зазначив експерт-міжнародник.

Читайте також: Це була не наша ракета: Зеленський висловився про вибух у Польщі

Наостанок Тарас Семенюк підкреслив важливість демонстрації сили та рішучості з боку НАТО, і що це залежить не тільки від президента США, а від загально прийнятого консенсусу в Альянсі.

Як раніше повідомляв "Апостроф", генсек НАТО відкинув провину України в падінні російських ракет на території Польщі.