RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Трагедія у Польщі: Україна готова передати всі дані про ракету

Причетність Росії до ракетного удару на території Польщі є очевидною. Але, щоб розставити всі крапки над "і", потрібно дочекатися висновків не лише західних країн, але й українських експертів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт-міжнародник Тарас Семенюк.

Читайте також: 100% відповідальності на Росії: генсек НАТО жорстко засудив ракетний удар по Польщі.

"Причетність Росії до масованої ракетної атаки очевидна. Всі прекрасно розуміють, що ракета, яка впала на території Польщі, просто так, без причини не вилетіла. Отже, Росія має пряме відношення до цієї трагедії. Давайте дочекаємося остаточних висновків, а тоді будемо дивитися. Важливо зрозуміти, що є не тільки позиція НАТО, а ще й позиція Командування Повітряних Сил ЗСУ. Зокрема, речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав, що Україна готова передати всі необхідні матеріали, документи з приводу ракети, - що це за ракета і чи може вона бути саме українською", - розповів експерт-міжнародник.

Тарас Семенюк наголосив, що позицію української сторони не варто списувати з рахунків.

"Складається таке враження, що заява президента США стосовно інциденту нібито зрада суцільна. Але у нас є свої спеціалісти, які, очевидно, можуть визначити деталі цієї трагедії. Українська сторона краще розуміє, яка саме ракета була випущена", - розповів експерт-міжнародник.

Наостанок Тарас Семенюк зауважив, що зараз поки рано робити серйозні висновки, і незабаром з'явиться офіційне повідомлення.

Як раніше повідомляв "Апостроф", Україна виступає за спільну перевірку інциденту з падінням ракети в Польщі.