RU  UA

Як Україна може повернути Крим: прогноз експерта

Росія не поверне Крим Україні добровільно – цього можна досягти лише винятково воєнною силою або загрозою її застосування.

Про це в ефірі Апостроф ТВ розповів військовий експерт Петро Черник.

За його словами, не стільки важливо, коли саме відбудеться зазначена воєнна операція – головне, аби Україна мала настільки великий воєнний потенціал, щоб могла погрожувати противнику.

Читайте також: В Росії знову хочуть перемовин з Україною: що задумали у Кремлі

Експерт підкреслив, що тактика звільнення Херсону і сам факт його деокупації суттєво вплинули на хід війни та покращили оперативні можливості ЗСУ – уже на наступний день після цього українські війська почали працювати по лівому берегу Дніпра, внаслідок чого ворожі війська відійшли углиб території на 10-15 км.

"Дійсно, оперативна дальність ракетного комплексу 9М79 "Точка У" до 120 кілометрів, вона має доволі важку бойову частину у межах 480 кілограмів тротила, і це вже доволі серйозна загроза для тої залізничної нитки, котра йде через Перекопський перешийок. Херсонська методика, так би я її назвав – логістично-вогневий зашморг – спрацювала на 100%, і наші Збройні сили негайно приступили до її виконання", - пояснив Петро Черник.

Він наголосив на тому, що ця методика має бути застосована і під час звільнення Кримського півострова.

"Там (у Криму) доволі сильне і велике бойове угруповання. Я би не недооцінював противника. Крим на цю хвилину – величезна логістична база для усього південного угруповання. Вони насправді до того часу як знеміг Кримський міст, наситили півострів величезною кількістю військ, паливно-мастильних матеріалів і інших ресурсів. Але Крим по-маленьку буде затискатися", - резюмував військовий.

Раніше ми писали, коли Крим повернеться в Україну.