RU  UA

З Угорщиною є давня "погана" історія: експерт оцінив витівку Орбана

Голова угорського уряду Віктор Орбан на зустріч із футболістом Балажем Джуджаком прийшов у фанатському шарфі із зображенням "Великої Угорщини", до складу якої "включили" частини територій України та Румунії. Це не можна вважати випадковістю.

Про це розповів політтехнолог Сергій Гайдай у ефірі "Апостроф TV".

"Цей шарф з'явився не раптово, і коли Орбан каже, що це не політика, все, що робить у публічному просторі керівник держави – це політика. З Угорщиною давня погана історія, угорцям не щастить із владою з початку 20 століття. Це вони були союзниками Гітлера і програли від цього, а тепер влада обирає найбільше зло сьогодення – кремлівського фюрера, російський фашизм", - наголосив він.

За словами політтехнолога, цю ситуацію не потрібно ігнорувати та потрібні відповідні заходи з боку української влади. Тут йдеться вже не про дипломатію, а про реальну демонстрацію своєї сили.

"Сьогодні Україна як держава значно сильніша за Угорщину і у військовому, і в геополітичному плані. Тому потрібні жорсткі заходи не проти угорців, а проти угорської влади. Я звернув би увагу на Закарпаття, і, можливо, у відповідь на такі дії угорської влади показово закрити кордон на якийсь час", - додав Гайдай.

Читайте також: Мірятися гуляшем: чому Угорщина поводиться нахабно по відношенню до України

Також можна на якийсь час припинити всі програми, пов'язані зі спілкуванням Угорщини з угорською меншістю на Закарпатті, щоб показати, що ми не допускаємо такого, що дії угорської влади не приносять угорцям плюсів, і не приносять плюсів ЄС.

"Угорська влада - це агенти Путіна в ЄС, і їм постійно потрібно вказувати і нагадувати про це", - резюмував Гайдай.

Читайте також матеріал "Апострофа": Троянський кінь” Євросоюзу: як Орбан попрацював язиком.