RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Росія хоче завдати по Україні найчутливішого удару: на що чекають окупанти

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк прогнозує, що РФ може чекати посилення морозів на території української держави, щоб знову влаштувати масовані ракетні атаки по країні. У такий спосіб вони хочуть позбавити українців не лише світла, а й опалення.

Про це він розповів в інтерв'ю російській журналістці Юлії Латиніній.

Читайте також: Не живіть в очікуванні ракетного удару: глава РНБО звернувся до українців

За словами Подоляка, росіяни чекають, коли в Україні температура вночі впаде до -10 градусів морозу і тоді завдати "найчутливішого удару по Україні".

"Мені здається, що зараз тактика Росії трохи змінилася: вони чекають на збільшення морозів, глибини морозів, грубо кажучи, щоб температура вночі опускалася там до 8-10 градусів морозу. І ось в цей момент вони хочуть завдати найбільш чутливого удару по Україні", – сказав він.

Як зазначив радник голови ОП, подібні плани є "цілком людожерськими". Водночас, на думку Подоляка, російські загарбники "відкрито чекають на можливість максимально жорстко заморозити, оскільки основний удар у такому разі припадає навіть не на енергетику як таку, а на опалення".

Як повідомляв "Апостроф", секретар РНБО Олексій Данилов розповів, що кількість ракет, що залишилися в Росії, дозволяє їй провести ще три-чотири атаки, які можуть бути рівноцінні масованому удару по Україні 15 листопада.