RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Чому Росія не здатна на новий масований удар по Україні: пояснення від військового

Кількість ракет у росіян вийшла у стратегічний резерв. Велику масовану атаку тепер вони навряд чи зроблять.

Про це він заявив в ефірі Апостроф TV в військовий експерт, льотчик, полковник ЗСУ у запасі Роман Світан.

Читайте також: Тренування перед ударом: військовий експерт спрогнозував наступний ракетний обстріл України

"Росіяни справді мацають наше ППО, наше ППО мобільне, воно рухається, тому є моменти, пов'язані з російською розвідкою та нашою контррозвідкою. Наші війська виконують певні дії, щоб не відбувалося навіть те, що анонсовано. Була інформація і вона в силі, що росіяни готують масовану атаку, є інформація і про вихід кораблів, повністю заряджених ракетами певної частини, про те, що готуються кілька ланок літаків ТУ-195, про підготовку іскандерів", - розповів він.

Світан упевнений, що використовувати всі ракети, які є (а це до тисячі), це максимум. Тому велику масовану атаку росіяни навряд чи зроблять.

"Вони не випустять половину свого дотикового запасу. Цього не буде. Якщо і буде, то буде така ж атака, як уже була. У районі сотні ракет із певним завданням. Швидше за все вони працюватимуть по нашій інфраструктурі, може підуть залізниці, не Більше, наша ППО коефіцієнт її пересичення постійно збільшується, росіяни це знають, з заходом нових систем постійно ми цей коефіцієнт збільшуємо.Ми можемо все більше і більше одночасно знищувати російських цілей. "Або за іншою логікою росіян. Але підготовка між хвилями 1,5 -2 тижні", - розповів він.

Експерт розповів про те, що найближчим часом ЗСУ продовжать контрнаступні дії на Луганському фронті.

...На землі вони намагаються утримати наш рух на луганському та запорізькому фронті. Найближчим часом ЗСУ продовжать контрнаступальні дії на Луганському фронті. Єдиний район де росіяни максимально застосовують силу – це район Бахмута. Причому спочатку можна було говорити про весь Донецький фронт , від Вугледара до Сіверська, але зараз ми їх заспокоїли на півночі і на півдні донецького фронту, вони стиснули точку застосування до 10-15 кілометрів – це район Бахмута. і в районі Бахмута проблем найближчим часом не передбачається. А коли стане суші, ми розпочнемо і контрнаступальні дії в районі Бахмута у бік Попасної" , - розповів Світан .

Як раніше повідомляв "Апостроф", російські окупаційні війська вивели в акваторію Чорного моря новий навідний ракетоносій, який несе вісім ракет типу "Калібр" на борту - такі маневри терористів можуть свідчити про підготовку до чергової ракетної атаки .