RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Путін не божевільний і не хворий: NYT розповіло про манію величі диктатора

Російський президент Володимир Путін не є божевільним чи хворим, він є абсолютним диктатором, який ухвалив неправильне рішення, вважають його знайомі. Водночас на війні в Україні поводиться так, ніби він планує жити 200 років.

Про це повідомляє американське видання The New York Times.

Читайте також: Чому в Кремлі недооцінили українців: розслідування NYT

Як передає американське видання, посилаючись на джерела, які знають Путіна особисто, президент РФ бачить себе в масштабнішій шкалі часу, ніж просто цикли виборів і мінливі "політичні вітри". Він навіть порівнював себе з Петром Великим, як "вождь, який повертає і зміцнює руські землі".

Матерів загиблих за його ідею про "відновлення руських земель" російських солдатів глава Кремля заспокоює тим, що їхні сини нібито все одно загинули би від автокатастрофи чи алкоголю, а так - нібито віддали борг батьківщині - "боролися з неонацистами" в Україні і "виправляли помилки" після розвалу СРСР", проживши життя не дарма.

"Його мета досягнута. Це означає, що він і з життя не дарма пішов", - говорив Путін.

NYT коментує, що це - "яскравий прояв занепокоєння та реваншистської путінської політики". Проте кілька джерел, тісно знайомих із Путіним протягом десятиліть, зовсім не вважають, що його поведінка стала ірраціональною.

"Він не божевільний і не хворий. Він абсолютний диктатор, який ухвалив неправильне рішення - розумний диктатор, який ухвалив неправильне рішення", - зазначив людина, яка знала кремлівського лідера з 1990-х років.

Водночас високопосадовець розвідки НАТО розповів The New York Times, що всі російські генерали "визнають некомпетентність, відсутність координації, відсутність підготовки". Але вони все одно впевнені у своїх шансах на перемогу у війні в Україні, оскільки" Путін вважає, що це гра "хто першим моргне" між ним та Заходом, і він вважає, що Захід моргне першим".

Як повідомив російський мільярдер Олег Тиньков, російський диктатор уже показав свої таланти та вміння у довгостроковій грі, витративши не одне десятиліття на підкорення російської еліти.

"Він повільно переграв усіх, бо справа була в тому, що у нього був необмежений час. Він досі веде себе на цій війні так, ніби у нього є необмежена кількість часу - начебто він планує жити 200 років. Якщо все довкола вас протягом 22 років твердять вам, що ви супергеній, то ви почнете вірити, що це так і є. Російські бізнесмени, російські чиновники, російський народ - вони бачили в ньому царя", - пояснив мільярдер.

Раніше ми писали, президент України Володимир запропонував голові Кремля Володимиру Путіну діяти як справжній чоловік, без участі посередників і навіть висловив готовність битися з главою країни-агресора, якщо такі "переговори" допоможуть закінчити війну.