RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Чому у Кремлі недооцінили українців: розслідування NYT

Президент Росії Володимир Путін, який вперше за 10 років скасував щорічну прес-конференцію на тлі невдач російських окупантів на фронті, визнав, що українці виявилися міцнішими, ніж йому говорили.

Про це повідомляє американське видання The New York Times.

Наголошується, що це зізнання глава Кремля зробив під час приватної бесіди з уже колишнім прем'єр-міністром Ізраїлю Нафталі Беннетом, який на початку березня таємно відвідав Москву, щоб обговорити війну, яку РФ розв'язала проти України.

Читайте також: Лавров влип у "єврейський" скандал, порівнявши Зеленського з Гітлером: Ізраїль уже відреагував

"Ймовірно, це буде набагато складніше, ніж ми думали. Але війна на їхній території, а не на нашій. Ми велика країна, і ми маємо терпіння", - сказав тоді Путін.

Видання зазначає, що люди, які близько знають Путіна, стверджують, що він жертвуватиме життями солдатів, скільки знадобиться.

Один із членів НАТО, пише NY Times, попередив союзників, що російський диктатор готовий змиритися із загибеллю чи пораненнями до 300 тисяч своїх військовослужбовців. Це "послання" російської сторони американському президенту Джо Байдену було озвучено під час зустрічі з представниками США минулого місяця.

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія готується до затяжної війни в Україні.