RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Український діамант: послом у Болгарії призначено фахівчиню з сексології та коштовностей

Нещодавно на посаду посла України в Болгарії призначили Олесю Ілащук - вона не має відповідної освіти й досвіду роботи в дипломатії чи на держпосадах.

Про це повідомила "Європейська правда" з посиланням на власні джерела в дипкорпусі.

Указ про призначення Олесі Ілащук новим послом України в Болгарії підписав президент Володимир Зеленський 23 грудня. Новопризначена пані посол вже встигла взяти участь у загальній нараді послів України, яка відбувалася в Києві та Миколаєві.

Читайте також: НОК залишається в руках у регіоналів: Шевченку та Беленюку знайшли заміну

Водночас попереднього досвіду дипломатичної роботи в Олесі Ілащук немає, оскільки вона демонструвала себе як фахівчиню з дорогоцінних прикрас і сексології, зокрема Ілащук стала випускницею антверпенської Вищої ради з питань діамантів.

Ця та інша інформація про пані посла була розміщена на двох профілях у Facebook. Тим часом поки що немає офіційно оприлюдненої біографії Ілащук. На одному з профілів спостерігалася висока активність: жінка робила публікації, позиціонувала себе клінічною психологинею, системно-сімейним терапевтом, гештальт-терапевтом і сексологинею-консультанткою. Наразі ця сторінка заблокована.

За спостереженнями "Європейської правди", на сторінках Олесі Ілащук було багато вподобань від Ярослави Гресь, яка задіяна в президентській ініціативі United24, та від Олеся Донія (політолога).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 26 грудня МЗС України в ООН підніме питання про виключення РФ з Радбезу ООН.