RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Росія та Україна готуються до перемир'я: генерал НАТО розкрив важливі деталі

Вже у 2023 році, ймовірно, буде припинення вогню між Росією та Україною - у той же час, переговори займуть більше часу.

Про це заявив колишній генерал Бундесверу та НАТО Ганс-Лотар Домрезе в інтерв'ю газетам медіагрупи Funke, інформує Zeit.

Читайте також: Вирішальний 2023 рік: експерти озвучили п'ять сценаріїв перемоги України

"Я чекаю перемир'я на початку літа, коли про це скажуть обидві сторони: "Тепер це більше не має сенсу". Припинення вогню настане десь у 2023 році", - сказав він.

За його словами, між лютим та травнем виникне ситуація, коли Росія та Україна зрозуміють, що вони нікуди більше не рухаються – саме це буде моментом для переговорів про припинення вогню.

Екс-генерал підкреслив, що це не означає мир у прямому розумінні цього слова і на тривалий час.

"Перемир'я означає: Ми припиняємо стріляти. Переговори, ймовірно, займуть багато часу, вам потрібен посередник: можливо, Генеральний секретар ООН Гутерріш, президент Туреччини Ердоган чи прем'єр-міністр Індії Моді – хоча ніхто насправді не нав'язує себе", – зазначив Домрезе. .

Він також додав, що досягнення рішення можливе лише за умови, що воно буде прийнятним для обох сторін, "навіть якщо Путін насправді хотів би мати всю Україну, а Зеленський хотів би знову звільнити всю Україну".

Як можливе рішення, екс-генерал назвав "відмову Зеленського від вимоги негайної реінтеграції таких територій, як Крим, в Україну - можна було б домовитися про перехідний період".

Раніше ми писали, якою, за словами політика, буде війна 2023 року.