RU  UA

Прогнозів багато: політик розповів, якою буде війна 2023 року

Прогнозів про те, як розвиватимуться події на фронті в 2023 році багато, і в основному всі вони лежать на поверхні.

Про цей ефір програми "Руно. Війна" на Апостроф TV розповів народний депутат 8-го скликання, екс-військовий ЗСУ Борислав Береза.

Те, що ЗСУ йтиме у напрямку Мелітополя та Луганської області, всім зрозуміло, але ніхто не знає, який напрямок буде обраний остаточно і це не дозволяє росіянам сконцентрувати всі сили на одному напрямку, які зможуть зупинити наш контрнаступ.

Читайте також: Чи може Росія вдарити по Україні в новорічну ніч: експерт озвучив прогноз

" Єдине, що можу сказати тим, хто думає, що війна скоро закінчиться, повірте, це найфантастичніше і найпозитивніше, що може бути. Я дуже хочу, щоб війна закінчилася сьогодні, але росіяни налаштовані на тривалий конфлікт", - розповів Борислав Береза, зазначивши, що в агресора великі проблеми з новітньою технікою та грошима, але їм ще є чим воювати, бо вистачає мобілізаційного ресурсу та старої техніки.

"Як у 41-му вони воювали "м'ясною" навалою, так і зараз. Це єдине, що в них залишилося", - зазначив колишній військовий.

Водночас контрнаступ, який відбуватиметься на певних напрямках, не закінчить війну, - наголосив він.

"Умовно сьогодні закінчити війну можна двома способами: якщо у Кремлі здохне Путін, або якщо його усунуть від влади. Але сподіватися на те, що війна закінчиться зараз, це лише наші бажання, через два-три тижні війна не закінчиться", - висловив упевненість Борислав Береза, оскільки українці борються з країною, яка кидатиме своїх громадян у "м'ясорубку" і йтиме до кінця, тому потрібно налаштовуватися на довгострокову війну.

"Але якщо щось трапиться і піде інакше, то я тільки порадію", - зауважив він.

Докладніше: Контрнаступ уже йде, результат ми скоро отримаємо - Борислав Береза