RU  UA

Ідуть жорсткі бої: кого Росія кинула на найпотужніший штурм Соледара

Росія після того, як завербовані у ПВК "Вагнер" ув'язнені не змогли захопити Соледар, перекинула туди досвідчених професійних військових.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Читайте також: ЗСУ тримають оборону в Соледарі: свіжі карти бойових дій

"Соледар їм потрібен як певний етап для оточення Бахмута, бо саме соледарський гарнізон не давав росіянам оточити Бахмут з півночі. З півдня вони ще якось просунулися в районі Курдюмівки, але були зупинені нашою групою військ, а ось з боку півночі вони нічого не змогли зробити. Під прикриттям мирної ініціативи з припинення вогню росіяни спробували переформатуватися і проводити певні наступальні дії, вони спробували оточити Соледар, але в них нічого не вийшло, а далі вони пішли фронтальним ударом через Бахмутське (село на південь від Соледара) і дійшли до середини Соледара, але були відкинуті ЗСУ", - зазначив полковник.

За словами Світана, зараз розпочався досить потужний штурм міста росіянами.

"За останні місяці я навіть такого не пам'ятаю: настільки висока там щільність військ і вогню, тим більше що мороз і погода сприяють їм. Наразі наші війська утримують, напевно, найпотужніший наступ за цю кампанію. Під Соледар із тилу підтягнулися російські частини, які працювали в Сирії, Африці. Здебільшого це професійні військовослужбовці. Спочатку росіяни закидали Соледар трупами зеків і вже по їх трупах зайшли професійні військові. Тому нашим хлопцям їх складно зараз утримувати, і там дуже жорсткі бої", - розповів експерт

Як повідомляв "Апостроф", напередодні Різдва неподалік Соледара безвісти зникли двоє волонтерів з Великої Британії.