RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Їх не варто недооцінювати": Данилов озвучив стратегію Росії на 2023 рік

Голова Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов заявив, що для Росії головним завданням у 2023 році у цій повномасштабній війні буде прорив української оборони на півдні країни, а загалом – знищити Україну разом із атрибутами нашої ідентичності.

Про це Данилов написав у своїй колонці для "Української правди".

Читайте також: В України такого немає: Росія готує для війни четверту армію

"Москва нічому не навчилася і нічого не зрозуміла, вона не відмовилася від максималістських цілей – знищити Україну. І якщо хтось думає, що Кремль має наміри гратися в якісь формальності, типу створення маріонеткового уряду імені "Медведчука-Януковича", укладання угоди про входження до складу союзної держави, збереження ознак державності, звертати увагу на ООН або інші міжнародні інституції та правила – забутьте про це!", - наголосив він.

За словами глави РНБО України, російському диктатору Володимиру Путіну необхідний "український Сталінград" або повторення ще більш масштабного варіанта – "Дебальцеве-2". Він хоче власний ГУЛАГ.

"Москва бажає під корінь знищувати саму Україну як історичне явище – мову, історію, культуру, носіїв української ідентичності. Тотальний і абсолютний геноцид. Тотальна війна на знищення. Кремль знає, в іншому випадку – зникне сама Росія як недобитий пережиток тиранії минулого, країна зла і насильства",– написав він.

Для цього у 2023 році росіяни знову спробують прорватися на півдні, повністю окупувати Донбас, перервати постачання озброєння для ЗСУ, а далі повністю прибрати до своїх рук Київ.

"Перед тим, як починають стріляти танки, в хід йдуть отруйні інформаційні гази, які складаються з брехні, маніпуляцій, фейків і дезінформації, активізації агентів інформаційного фронту. І якщо вам починають розповідати про незліченну кількість супернавчених та до зубів озброєних мобілізованих, надсучасну російську військову техніку, про останнє покоління ракет, які зметуть центри прийняття рішень, про новітні розробки, армію БпЛА та про те, що "Путін починає воювати по-справжньому", і тому в української армії немає жодних шансів – знайте, це працює ворог, через різні анонімні канали та своїх агентів впливу", - попереджає Данилов.

Він зазначив, що Росія хоче, щоб українці її боялися, але Україна дуже змінилася з лютого 2022 року, завдяки підтримці союзників та самої української нації. Мета ж української держави – назавжди знищити ідею імперської Росії, щоб вона фрагментувалася.

"Щоб світ позбувся глобальної загрози, Україна платить найвищу ціну із можливих – це наша жертва на вівтар свободи і демократії. Ми вистоїмо, тому що наша доля – бути вільними!", - резюмував глава РНБО України.

Нагадаємо, раніше Олексій Данилов розповідав, що у війні Росії проти України, країна-агресор намагається отримати для себе максимум вигоди, вигадуючи різні варіанти врегулювання конфлікту – один із таких передбачає розкол країни за "корейським сценарієм".