RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Ворог провалив наступи під Авдіївкою та Лиманом: нове зведення Генштабу ЗСУ

333 доба повномасштабної російсько-української війни: ворог вів безуспішний наступ на Авдіївському й Лиманському напрямах. Разом з цим окупаційне військо РФ продовжує наступ на Бахмут, нарощуючи інтенсивність використання авіації, а на інших напрямках - обороняється.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ станом на ранок 22 січня.

Протягом доби Збройні Сили України відбили атаки загарбників у районах населених пунктів Новоселівське Луганської області та Терни, Серебрянське лісництво, Верхньокам’янське, Білогорівка, Красна Гора, Бахмут, Первомайське, Мар’їнка і Побєда в Донецькій області.

Читайте також: Не замінять артилерію: чому дрони-розвідники дуже важливі на полі бою

Водночас російські окупанти не припиняють обстрілювати територію України: завдали за добу 1 ракетний та 27 авіаційних ударів, здійснили 55 обстрілів з РСЗВ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках не виявлено наступальних угруповань російського окупаційного війська. Однак ворог продовжував вести мінометний та артилерійский вогонь по районах населених пунктів Бруски Чернігівської області, Сопич - Сумської; Ветеринарне, Стрілеча, Пильне, Стариця, Вовчанськ, Новомлинськ, Дворічна та Куп’янськ на Харківщині.

На Куп’янському напрямку зафіксовано обстріли таких населених пунктів: Синьківка, Петропавлівка, Табаївка і Крохмальне Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.

На Лиманському напрямку російські окупанти обстріляли Макіївку, Площанку, Червонопопівку, Кузьмине і Серебрянське лісництво Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали позиції ЗСУ в районах понад 15 населених пунктів, серед яких Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Білогорівка, Соледар, Бахмут, Кліщіївка, Нью-Йорк, Дружба і Залізне Донецької області.

На Авдіївському напрямку під обстріли потрапили Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Красногорівка і Мар’їнка на Донеччині.

На Новопавлівському ворог обстріляв Богоявленку та Микільське Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали райони понад 15 населених пунктів: Времівка, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Оріхів, Новоданилівка, Кам’янське, Зелений Гай і Новосілка на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку окупанти обстрілювали з усього спектру артилерії Білозерку, Дніпровське, Янтарне, Берегове та Херсон.

"Авіація Сил оборони протягом доби завдала 14 ударів по районах зосередження окупантів та 3 - по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 2 райони зосередження загарбників", - додали в Генштабі ЗСУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як працюють комплекси IRIS-T на передовій повномасштабної війни.