RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

В Україні такого немає: Росія готує для війни четверту армію

Уже майже 11 місяців триває повномасштабна війна Росії проти України, в РФ діють вже три армії і незабаром до них приєднається четверта. Щонайменше дві з них "вагнеровці" та "кадировці", які воюють в Україні крім регулярних ЗС РФ – приватні війська.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Олексій Данілов в інтерв'ю "НВ".

"На сьогодні там діють три армії, дві з яких – приватні армії Пригожина та Кадирова. Скоро до них приєднається ще одна армія і це говорить про те, що ситуація війни в Росії вже не централізована. Вона виходить з-під контролю, і приватні армії Пригожина і Кадирова - це не від хорошого життя", - пояснив він.

Данилов зазначив, що децентралізація російської армії свідчить про відсутність довіри до неї громадян РФ. В Україні така ситуація неможлива – у нас немає і бути не може приватних військ.

"Бо у нас єдиний верховний головнокомандувач, єдиний головнокомандувач, у нас немає такого, що у когось є своя армія", – сказав секретар РНБО.

Читайте також: Путін створює ПВК у Криму не для нападу на Україну, там все цікавіше - Рефат Чубаров

За словами Данілова, президент Росії Володимир Путін, напевно, боїться Рамзана Кадирова "до смерті", тому що батька чеченського лідера вбили люди кремлівського диктатора.

"І я думаю, що якщо Кадиров поважає закони свого народу, він має помститися Путіну", – вважає він.

Секретар РНБО також анонсував появу в РФ четвертої армії – її найближчим часом створять російські силові структури.

Як писав "Апостроф", військовий експерт розповів про справжню операцію в Соледарі - Росія кидає там у бій тисячі найманців ПВК "Вагнер". По суті Росія займається утилізацією небажаного спецконтингенту, який Євген Пригожин завербував у в'язницях до лав своєї ПВК.